Santander Bank - Opinie i Komentarze Bankowe

Santander Bank

Santander Consumer Bank S.A. to bank działający w Polsce od 2003 roku. Początkowo bank aktywnie działał na rynku kredytów hipotecznych, jednak w 2009 roku zlikwidował prawie 50 placówek oraz zaprzestał udzielania tego typu kredytów tłumacząc to niską rentownością takich kredytów. W 2011 roku bank połączył się z AIG Bank Polska S.A. i pozostał przy swojej nazwie Santander Consumer Bank. Obecnie bank specjalizuje się w udzielaniu kredytów na zakup pojazdów mechanicznych, kredytów gotówkowych oraz kart kredytowych. Warto zauważyć, że bank nigdy nie zajmował się obsługą rachunków osób prywatnych oraz firm. Od początku działalności był nastawiony na udzielanie kredytów i poza usunięciem z oferty jednego produktu kredytowego, nic się w tej strategii nie zmieniło.

Opinie Klientów :


Kamil 2014-06-10 09:54:40
tak w ogóle to nawet sami pracownicy mają podobne zdanie: http://www.gowork.pl/opinie_czytaj,24117

KatKA 2013-06-28 15:04:53
Santander to najgorszy bank ze wszystkich możliwych. mam u nich pozyczke. gdy nie mają wpłaty do 19tego zaraz dzwonią z nr zastrzeżonego, a jeśli nie ma wpłaty chwilę po 19tym jest już pismo od nich (za które jednorazowo dodają sobie 50zł). zdarzyło się, że nie było pieniędzy, więc rata została wpłacona koło pierwszego, to straszyli konsekwencjami, wymówieniem kredytu itp. masakra. trzymajcie się od nich z daleka NIE POLECAM!!!

supermodel 2011-11-05 22:21:15
TEN Bank to TOTALNE HAMOWO, NIE POLECAM. Mam mały kredyt gotówkowy w tym banku. 1 raz zapłaciłem ratę po 5 dniach (byłem na wczasach). Dostałem wezwanie o zapłatę przez upomnienie listowne. Więc dzwonie do nich i pytam czy muszę zapłacić te 8,80zł bo wpłata już jest u nich. A tu gość do mnie ładuję z grubej rury że jak nie zapłacę to dopisze mnie do rejestru dłużników i zaczął mnie straszyć jakimiś innymi tematami. Zastrzegajcie numer jak do nich dzwonicie bo mój dopisali sobie do mich danych bez mojej zgody w momencie wykonania telefonu. NIE POLECAM !!! HAMOWO Nigdy do nich nie pójdę po żaden kredyt.

supermodel 2011-11-05 22:21:12
TEN Bank to TOTALNE HAMOWO, NIE POLECAM. Mam mały kredyt gotówkowy w tym banku. 1 raz zapłaciłem ratę po 5 dniach (byłem na wczasach). Dostałem wezwanie o zapłatę przez upomnienie listowne. Więc dzwonie do nich i pytam czy muszę zapłacić te 8,80zł bo wpłata już jest u nich. A tu gość do mnie ładuję z grubej rury że jak nie zapłacę to dopisze mnie do rejestru dłużników i zaczął mnie straszyć jakimiś innymi tematami. Zastrzegajcie numer jak do nich dzwonicie bo mój dopisali sobie do mich danych bez mojej zgody w momencie wykonania telefonu. NIE POLECAM !!! HAMOWO Nigdy do nich nie pójdę po żaden kredyt.

supermodel 2011-11-05 22:21:09
TEN Bank to TOTALNE HAMOWO, NIE POLECAM. Mam mały kredyt gotówkowy w tym banku. 1 raz zapłaciłem ratę po 5 dniach (byłem na wczasach). Dostałem wezwanie o zapłatę przez upomnienie listowne. Więc dzwonie do nich i pytam czy muszę zapłacić te 8,80zł bo wpłata już jest u nich. A tu gość do mnie ładuję z grubej rury że jak nie zapłacę to dopisze mnie do rejestru dłużników i zaczął mnie straszyć jakimiś innymi tematami. Zastrzegajcie numer jak do nich dzwonicie bo mój dopisali sobie do mich danych bez mojej zgody w momencie wykonania telefonu. NIE POLECAM !!! HAMOWO Nigdy do nich nie pójdę po żaden kredyt.

supermodel 2011-11-05 22:21:04
TEN Bank to TOTALNE HAMOWO, NIE POLECAM. Mam mały kredyt gotówkowy w tym banku. 1 raz zapłaciłem ratę po 5 dniach (byłem na wczasach). Dostałem wezwanie o zapłatę przez upomnienie listowne. Więc dzwonie do nich i pytam czy muszę zapłacić te 8,80zł bo wpłata już jest u nich. A tu gość do mnie ładuję z grubej rury że jak nie zapłacę to dopisze mnie do rejestru dłużników i zaczął mnie straszyć jakimiś innymi tematami. Zastrzegajcie numer jak do nich dzwonicie bo mój dopisali sobie do mich danych bez mojej zgody w momencie wykonania telefonu. NIE POLECAM !!! HAMOWO Nigdy do nich nie pójdę po żaden kredyt.

supermodel 2011-11-05 22:20:51
TEN Bank to TOTALNE HAMOWO, NIE POLECAM. Mam mały kredyt gotówkowy w tym banku. 1 raz zapłaciłem ratę po 5 dniach (byłem na wczasach). Dostałem wezwanie o zapłatę przez upomnienie listowne. Więc dzwonie do nich i pytam czy muszę zapłacić te 8,80zł bo wpłata już jest u nich. A tu gość do mnie ładuję z grubej rury że jak nie zapłacę to dopisze mnie do rejestru dłużników i zaczął mnie straszyć jakimiś innymi tematami. Zastrzegajcie numer jak do nich dzwonicie bo mój dopisali sobie do mich danych bez mojej zgody w momencie wykonania telefonu. NIE POLECAM !!! HAMOWO Nigdy do nich nie pójdę po żaden kredyt.

Emil 2011-10-26 01:45:11
Kiedyś wydzwaniała do mnie windykacja tego banku, nie przedstawiając się. Pytali o osobę która już u mnie nie mieszkała od kilku lat, a miała u nich niepłacony kredyt. Doszło do tego że z czasem zaczęli mi grozić że mnie \"załatwią\", jeśli nie poproszę tej osoby do telefonu! Zgłosiłem sprawę na policję i wtedy wyszło na jaw że telefony były wykonywane z banku HSBC w Warszawie. Bank tłumaczył się policji że przeprowadził swoje centrum obsługi klienta i zaginęły im zapisy z taśm z tamtego okresu. Wygląda to jak historia z filmu, ale to się wydarzyło naprawdę. W USA za coś takiego zapłaciliby wielomilionowe odszkodowanie.

Krzysiek 2011-10-13 14:38:04
Jeden z niewielu banków który mogę szczerze polecić. Szkoda, że nie oferują rachunków osobistych, bo chętnie założyłbym tam sobie konto.






Otrzymasz kredyt na sam dowód, bez zaświadczeń!

Za 30 sekund wyślemy Ci oferty na Twój adres email.

Zobacz przykładowe oferty kredytów jakie od nas otrzymasz:

1. Kredyt w koncie 1.000 zł.  /  Spłata odsetek TYLKO 10 zł. miesięcznie
2. Kredyt po otwarciu konta 2.000 zł.  /  Spłata odsetek TYLKO 20 zł. miesięcznie
3. Kredyt odnawialny na dowód 5.000 zł.  /  Spłata odsetek TYLKO 50 zł. miesięcznie
 
Aby otrzymać informacje o prezentowanych ofertach, podaj swoje imię i adres email w formularzu poniżej (podanie danych jest dobrowolne). Nie obawiaj się, nie wysyłamy żadnego spamu.
 
Twoje imię (lub pseudonim)  
Twój aktualny adres e-mail  

Akceptuję regulamin i polityką prywatności serwisu i proszę o przesyłanie mi bezpłatnych i niezobowiązujących informacji o oferowanych przez państwa pożyczkach i kredytach. Zgadzam się na otrzymywanie wiadomości reklamowych na adres email podany przeze mnie w formularzu powyżej.







Dodaj swoją opinię, komentarz lub zadaj pytanie :